Nieuwsberichten

Manager TV
vrijdag, 7 november 2014

 

Bekijk onze bedrijfsfilm
ISO9001:2008
vrijdag, 31 oktober 2014

We stonden er weer!

Empack 2014
donderdag, 11 september 2014

Op 24 en 25 september zijn wij voor de 7de keer aanwezig op de EMPACK verpakkingsbeurs.

Deze keer delen wij onze stand met onze partner TPL. Door hun expertise in de maritieme wereld kan Paletco aansluiten bij deze tak van industriele verpakking.

10 jaar Paletco
donderdag, 27 februari 2014

Exact 10 jaar geleden stond Paletco in de steigers.

Proficiat voor al onze medewerkers. Zij hebben, door grote inzet en doorzettingsvermogen, van Paletco een rots in de branding gemaakt waar onze klanten ten allen tijde op kunnen rekenen.

Bedankt!

Lean Production
dinsdag, 14 januari 2014

Onder begeleiding van Veltion, spin-off van Universiteit Gent, starten wij LEAN-production op.

6 productielijn verantwoordelijken onder toezien van Veltion en onze "change agent" Daan Clijsters, zullen de komende maanden wekelijks projecten opstarten en opvolgen.

Succes

Paletco investeert
dinsdag, 29 oktober 2013
Voordelen hout en houten producten
woensdag, 7 augustus 2013

Voordelen Hout en Houten producten

Levenscyclus Hout
dinsdag, 6 augustus 2013

Levenscyclus Hout:

 

Leerlingen De Mast op bedrijfsbezoek
dinsdag, 14 mei 2013

23 Mei ontvangen we 14 leerlingen van "De Mast" in  Tielen in kader van hun lessen met thema 'Van producent tot consument'

Urban Silence
zondag, 12 mei 2013

De bachelorproef werd door Paletco ondersteund door het beschikbaar stellen van een 500-tal europalletten. Het resultaat kan bekeken worden in de Sint-Baafsabdij in Gent vanaf 12 tot en met 14 mei.

Een bezoek meer dan waard!

 

opbouw from Line Ellegiers on Vimeo.

afbouw UrbanSilence from Line Ellegiers on Vimeo.

IBIS
maandag, 25 februari 2013

De kinderen van IBIS Freinetschool uit Herentals kwamen vandaag op bedrijfsbezoek.
Na een rondgang in het bedrijf werden nog nestkastjes en palletpuzzels gebouwd en heftruckparcours gereden. Een afsluitende vragenronde, ondersteund met warme chocomelk om de verkleumde handen en voeten op te warmen, zorgde voor een goed gevoel bij de kinderen, begeleiders en Paletco personeel.

Stijgende houtprijzen
maandag, 18 februari 2013

Zagerijen worden geconfronteerd met een nijpend tekort aan rondhout en fel verhoogde grondstofprijzen. Dit heeft voor gevolg dat zij de vraag onvoldoende kunnen volgen en hierdoor genoodzaakt zijn de verhoogde prijzen van rondhout door te berekenen aan de verpakkingsindustrie.

wordt vervolgd...

Vacature
vrijdag, 18 januari 2013

Jeoffrey Raeymaekers start vanaf maandag 21/1  zijn opleiding.

Dekkenmachine
woensdag, 9 januari 2013

Vanaf woensdag 10/01 wordt de nieuwe dekkenrobot geïnstalleerd. Door hogere flexibiliteit in omsteltijden kunnen we de leveringstermijnen nog verder terugdringen.

ISO-9001:2008
maandag, 12 november 2012

13 november auditeerde DNV ons ISO-9001:2008 kwaliteitssysteem.

Paletco zet kartonpallet in de markt
donderdag, 30 augustus 2012

De kartonpallet is volledig opgebouwd zoals een klassiek houten pallet. Maar dan uiteraard in karton. Hij is opvallend licht en toch uiterst sterk met tot 1000 kg dynamische belasting en tot 6000 kg statische belasting en is geschikt voor transport over conveyors en stapeling in palletstellingen.  De pallet is leverbaar in alle gangbare maten.

“Belangrijk om weten is dat de kartonpallet gerecycleerd en volledig recycleerbaar is”, beklemtoont Frank Boels, zaakvoerder van Paletco. “Bovendien weegt de pallet een pak minder dan de houten variant. Minder gewicht betekent uiteraard een kostenbesparing op transport. Op die manier kan een keuze voor de kartonpallet bedrijven ook veel opbrengen in het kader van een efficiënt duurzaamheidsbeleid. Daarenboven zijn hittebehandeling of fumingatie volgens de ISPM-15-norm niet langer nodig”

Voorstellen aan bedrijfsleven 
“De Easy Fairs Empack" beurs die op 26 en 27 september plaatsvindt in de Expo te Brussel is ideaal om de kartonpallet aan het bedrijfsleven en het grote publiek voor te stellen”, stelt Boels. Tijdens deze beurs komen professionals verpakkingstrends en –oplossingen ontdekken. 

Tal van voordelen
Kartonpalletten bieden tal van voordelen. Naast de recycleerbaarheid en het lage gewicht zijn ze ook erg veilig in gebruik. Splinters komen immers niet voor. Bovendien dragen ze sterk bij tot hygiëne: geen schimmelvorming, geen zagemeel of stof. Ook kunnen ongedierte of parasieten zich niet in de palletten nestelen. Kenners weten dan al dat de kartonpalletten op die manier voldoen aan de ISPM-norm  nr. 15, de internationale standaard die aan palletten strenge eisen stelt  om verspreiding van ongedierte te vermijden. Ten slotte zijn de kartonpalletten koudwatervast en geschikt voor koel- en diepvriestoepassingen.

Prijs
“De prijs van een kartonpallet is competitief in vergelijking met de houten en de kunststofvariant. Dat is zeker het geval als men de kostenbesparing meerekent die het gevolg is van het mindere gewicht”, aldus Frank Boels.

Paletco
Voor de productie van de kartonpalletten werkt Paletco samen met WGP uit Grobbendonk. WGP is gespecialiseerd in beschermende en milieuvriendelijke verpakking en heeft een patent op de kartonpallet.

Empack 2012
vrijdag, 10 augustus 2012

Op 26 en 27/09/2012 nemen wij voor de 5de keer deel aan de Empack beurs in Brussel.

Eerstdaags worden hiervoor de uitnodigingen verstuurd.

empack

Lancering nieuwe Website
vrijdag, 22 juni 2012

Bright Sites staat voor het ontwerp van deze innovatieve en moderne website.

Openingsfeest
donderdag, 16 juni 2011

Na 19 maanden werken vanuit bureelcontainers en op een werf lijkende productieruimte, kunnen we fier zijn op het gebouw dat ons uiteindelijk zal huisvesten.
Op 16 juni 2011 zullen wij ze met een uitbundig feest voor onze klanten, leveranciers en personeel, inwijden.

Eerste fundamenten nieuwbouw
maandag, 10 januari 2011

Bouwvergunning is in orde. Aannemer De Pelsmaeker giet de fundamenten. Verwacht wordt dat de productiehal in gebruik kan genomen omstreeks 15/03/2011.

Burelen volgen begin mei 2011

Kafka
maandag, 15 november 2010

Kafkaiaanse toestanden worden dit genoemd.

Onze bouwvergunning komt met positief advies binnen na 107 dagen, dus 2 dagen te laat naar wettelijke normen. Daardoor moet een beroepsprocedure opgestart worden om de bouwvergunning alsnog binnen te halen. Door deze vertraging moeten de geplande bouwwerken uitgesteld worden.

Afbraakwerken gestart
maandag, 14 juni 2010

Nu wordt het wachten op het toekennen van de bouwvergunning. Dit wordt echter ten vroegste verwacht in de loop van september/oktober 2010. Onder dak zitten voor de aanvang van de winter, wordt daardoor moeilijk. Onze mensen zullen zich eens te meer moeten opladen om nogmaals een barre winter in te gaan zonder verwarming.

Brandstichters opgepakt
vrijdag, 15 januari 2010

Vrijdag 15 januari bracht de plaatselijke recherche het nieuws dat de inbrekers c.q. brandstichters gevat werden in Lanaken. Dezelfde bende wordt beticht van 41 inbraken en een brandstichting diezelfde nacht in Hoogstraten bij Eco-toilet.

Dit betekent voor Paletco dat het dossier vrijgegeven wordt door de verzekering en de plannen tot heropbouw kunnen starten. Alles zal in het werk gesteld worden om september 2010 de productie terug op te starten in de heropgebouwde hal.

Brand bij Paletco
zondag, 15 november 2009

Zondagochtend 15/11 werd Paletco getroffen door een uitslaande brand in de kantoren en technische ruimte. Gelukkig waren verschillende brandweerkorpsen zeer snel ter plaatse, zodat de productieruimtes, voorraden van afgewerkte producten en houtvoorraden gevrijwaard bleven.
In tegenstelling tot wat in de media gezegd werd, zal de productie binnen onafzienbare tijd terug opgestart kunnen worden. Vermoedelijk al binnen enkele dagen. Om het zekere voor het onzekere te nemen, contacteerden wij een collega palletproducent die er mee zorg voor zal dragen dat openstaande orders onmiddellijk opgevolgd worden. Ons eigen personeel zal, ondersteunend op locatie, deze productie mee opvolgen. Dit betekent dat u nauwelijks hinder zal ondervinden van de brand die Paletco trof.

Video: