• Kisten

  Houten kisten zorgen voor een betrouwbare bescherming van uw goederen. U hebt daarbij de keuze tussen een in hoge mate afgewerkt product (met scharnieren, handgrepen en sloten) of een gewone basisversie. Wij maken ze op maat.

 • Kratten

  Kratten bieden iets minder bescherming dan kisten, maar zijn ook goedkoper. Als de goederen het toelaten, kunnen ze dus de meer efficiënte keuze zijn. Uiteraard stemmen we de afmetingen en de vorm af op uw wensen.

 • Specials

  Speciale kisten of kratten zijn maatwerk, speciaal voor u. Op die manier wil u uw bedrijfsimago versterken of specifieke laadproblemen oplossen. Paletco denkt met u mee over het meest geschikte concept dat tegelijk rekening houdt met de productieprijs.

 • Laadranden (opzetranden)

  Laadranden maken van een pallet op heel eenvoudige wijze een kistverpakking. Deze plooibare opzetwanden geven u dus heel wat flexibiliteit. We bieden u een uitvoering met 4 of 6 scharnieren, al naargelang waarvoor u deze laadranden wil gebruiken. Ook de dikte van de scharnieren kunnen wij aanpassen.

  Type 14008 (Download PDF)
  Type 14019 (Download PDF)
  Type 14020 (Download PDF)
  Type 14021 (Download PDF)
  Type 14022 (Download PDF)
 
 
 
 
 • Kartonpalletten

  stapel 100x120 800x1200 60x80 40x60
  Assortiment 1000 x 1200 800 x 1200 600 x 800 400 x 600
 • De kartonpallet is volledig opgebouwd zoals een klassiek houten pallet, maar dan in karton. Hij is opvallend licht en toch uiterst sterk met tot 1200 kg dynamische belasting en tot 6000 kg statische belasting. De kartonpallet is leverbaar in alle gangbare maten.

  Duurzaamheid
  De kartonpallet is gerecycleerd en volledig recycleerbaar. Dat is nu eenmaal een eigenschap van karton. Bovendien weegt de pallet een pak minder dan de houten variant. Minder gewicht betekent uiteraard een kostenbesparing op transport. Op die manier kan een keuze voor de kartonpallet bedrijven ook veel opbrengen in het kader van een efficiënt duurzaamheidsbeleid.

  Voordelen
  Kartonpalletten bieden tal van voordelen. Naast de recycleerbaarheid en het lage gewicht zijn ze ook erg veilig in gebruik. Splinters komen immers niet voor. Bovendien dragen ze sterk bij tot hygiëne: geen schimmelvorming, geen zagemeel of stof. Ook kunnen ongedierte of parasieten zich niet in de palletten nestelen. Kenners weten dan al dat de kartonpalletten op die manier voldoen aan de ISPM-norm nr. 15, de internationale standaard die aan palletten strenge eisen stelt om verspreiding van ongedierte te vermijden. Ten slotte zijn de kartonpalletten koudwatervast en geschikt voor koel- en diepvriestoepassingen.

  Prijs
  De prijs van een kartonpallet is competitief in vergelijking met de houten en de kunststofvariant. Dat is zeker het geval als men de kostenbesparing meerekent die het gevolg is van het mindere gewicht.

  Samenwerking
  Voor de productie van de kartonpalletten werkt Paletco samen met WGP. WGP is gespecialiseerd in beschermende en milieuvriendelijke verpakking en heeft een patent pending op de kartonpallet. Als bevoorrecht partner mag Paletco de kartonpalletten op de markt brengen.

  Zie ook: www.kartonpallet.be

 
 
 
 
 • \"HT-Oven\"Hittebehandeling volgens ISPM-15

  De markering is nodig om een onderscheid te kunnen maken tussen behandeld en onbehandeld hout. 

  De officiële markering wordt bepaald door het Koninklijk Besluit. Toch is het volgende markeringsproject conform aan dat van onze buurlanden.
  Het conformiteitmerk ISPM_15: de tarwehalm en het IPPC-embleem.
  De ISO-code van het land \\\\\\\\\\\\\\\" BE \\\\\\\\\\\\\\\" gevolgd door een koppelteken.
  De code van de fabrikant bestaande uit 5 of 6 cijfers (FAVV nummer - 99145).
  De code van de overeenstemmende behandeling \\\\\\\\\\\\\\\"HT\\\\\\\\\\\\\\\"
  Het kader.

  Markering van behandelde verpakkingen:

  Deze markering moet aangebracht worden op elk artikel, bij voorkeur twee maal op de tegenovereenstaande zijden, maar op zijn minst op één van de twee zijden waar het niet verstopt zit achter verpakkingsmateriaal.
  De afmetingen moeten van de aard zijn dat het duidelijk leesbaar is.

  Bekijk:
  ISPM-15 certificaat van Paletco

  ISPM-15 attest van behandeling - 2013

  Lijst van voorschriften wereldwijd (bron TCHN)

 

 • ISO-9001:2008

  Dankzij de invoering van een ISO-9001 Kwaliteitssysteem hebben we de mogelijkheid om onze verschillende processen te beheren, te controleren en te verbeteren. De bedoeling van ons kwaliteitssysteem is om als organisatie te streven naar een continue verbetering van onze activiteit en om de service naar onze klanten te optimaliseren. Het kwaliteitssysteem is opgebouwd rond de verschillende processen die plaatsvinden binnen de organisatie om haar geschiktheid te waarborgen.

  Bekijk ISO-certificaat van Paletco