Palletten

Houten, kunststof of kartonnen plateaus

Magazijnpallet

Magazijnpalletten bestaan in verschillende vormen. Zo produceren we twee- en vierwegpalletten in standaardformaten, maar u kan ook bij ons terecht voor palletten die wij voor u op maat maken.

Een magazijnpallet is zwaarder uitgevoerd dan de lichte wegwerp. Zij kunnen weerstaan aan rekstapeling. Dit soort van pallet wordt bij eventuele beschadiging gerepareerd om opnieuw ingezet te worden. Een levensduur van meerdere jaren is vanzelfsprekend.

Europalletten - EPAL

Onze europalletten beantwoorden aan de strenge eisen van het ruilsysteem binnen de EPAL-lidstaten en voldoen aan de UIC-norm 435-2.

Tekening europallet

Displaypalletten

Displaypalleten maken het extra makkelijk om goederen aan de consumenten te presenteren. Op onze displaypalletten kan u ook erg makkelijk uw kartonnen displays bevestigen.

LUH000 – 400x600mm (4 bovenplanken)

NOV002 – 600x800mm (5 bovenplanken)

LUH003 – 600x800mm (7 bovenplanken)

Houtvezelpalletten

Deze lichte, maar stevige pallettenvariant is het resultaat van het ‘spaanplaat-procédé’. Resthout wordt vermalen tot houtspaanders die daarna met een bindmiddel worden samengeperst

Kunststofpallets

Kunststofpalletten wegen weinig en zijn toch sterk. Wij hebben ze voor u in allerlei vormen en formaten.

Düsseldorfer palletten

Düsseldorferpallets worden, net zoals EPAL-euro’s, aanvaard als uitwisselbare pallet. Vooral warenhuizen en discounters maken gebruik van deze pallet met afmeting 600×800. Doordat de buitenste blokken vervangen worden door geprofileerde metalen u-profielen, kan deze pallet ook aan de korte zijde met de transpallet gemanipuleerd worden.

Deze palletten kunnen gehuurd worden.

Specials

Bijzondere wensen vragen om speciale oplossingen. Ook daarbij helpen wij u met al onze ervaring en expertise.

Stuur ons uw tekening of schets en wij bezorgen u een offerte.

2de hands palletten

Als u tweedehandspalletten wil aanschaffen, kan u bij ons terecht. Zowel voor de éénmalige als de europalletten.
Wanneer u uw oude palletten wil vervangen door nieuwe, dan helpen wij u daar graag een handje bij. Wij nemen uw oude palletten over.

Transport & levering

Paletco heeft eigen megatrailers ter beschikking. Die hebben een vrije insteekhoogte van 2950 mm en kunnen dus in één rit een groot aantal palletten tot bij u brengen.

Als u geen plaats hebt om een groot aantal palletten te stockeren, kan u bij ons de palletten in kleine aantallen zelf afhalen. Wij kunnen die kleine aantallen palletten ook laten leveren. Daarvoor doen we dan beroep op groupagetransport om transportkosten beperkt te houden.

Wat kan u doen met oude palletten?

U kan met de oude palletten bij ons terecht. Als ze in goede staat zijn en beantwoorden aan de standaardafmetingen 800×1200 en 1000×1200, halen wij ze bij u op. U krijgt daarvoor een vergoeding.

Ook beschadigde palletten pikken we op maar daarvoor ligt de vergoeding veel lager. In sommige gevallen kunnen we ze niet meer vergoeden.